Totul sau aproape totul despre Monarhia din Romania
Nautati

HOME

Nautati | Statutul Societatii | Povestea Coroanei de Otel | Familia Regala | Coroana de Otel | Carti postale in circulatie | Contact | Arhiva

Scrisoare deschisa

Domnului Ion Iliescu - Presedintele Romaniei,

Domnului Adrian Nastase - Prim Ministru al Romaniei,
Domnului Mircea Geoana - Ministru de Externe al Romaniei,
Doamnei Hildegrad Carola Puwak - Ministru Integrarii Europene,
Domnului Vasile Dancu - Ministru Informatiilor Publice,

Domnului Adrian Nastase - Presedintele Partidului Democratiei Sociale din Romania,
Domnului Corneliu Vadim Tudor - Presedintele Partidului Romania Mare,
Domnului Valeriu Stoica - Presedintele Partidului National Liberal,
Domnului Marko Bela - Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania,
Domnului Petre Roman - Presedintele Partidului Democrat,
Domnului Andrei Marga - Presedintele Partidului National Taranesc Crestin Democrat din Romania.

In numele membrilor si simpatizantilor nostri, Va multumim pentru invitatia transmisa Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei pentru a participa la redeschiderea Muzeului de la Palatul Regal.
Acest gest il consideram ca un prim pas menit sa puna capat celor 11 ani de incrancenare in viata politica romaneasca.
Va rugam sa primiti publicatia noastra de suflet "Coroana de Otel", care este realizata prin colaborarea romanilor de pretutindeni. Din cuprinsul acestei publicatii ve-ti putea citi un material amplu despre Ziua de 10 Mai - Sarbatoarea Independentei de Stat a Romaniei - cu toate semnificatiile ei.
Consideram ca orice popor isi sarbatoreste ziua independentei, ea fiind, de regula, adoptata ca zi naionala. Este absolut necesar ca, la noi, ziua de 10 Mai sa fie inclusa in calendarul oficial ca sarbatoare nationala. Ziua Independentei de Stat a Romaniei se cuvine sarbatorita ca reper istoric major.
10 Mai 1877 este ziua Independentei de Stat a Romaniei, chiar daca unii au refuzat si mai refuza inca sa o recunoasca. Ei invoca pretextul stupid ca de fapt Independenta a fost proclamata de catre Mihail Kogalniceanu in Parlament pe data de 9 Mai. De drept, insa Independenta a fost consfintita pe 10 Mai, de catre Principele Carol I, in calitate de sef al statului. Nici un act legislativ nu se inainteaza spre publicare si nu are valoare oficiala pana cand nu este promulgat de catre seful statului.
In data de 26 ianuarie 2001 la initiativa Societatii "Timisoara" si a unor formatiuni din Tara si extern a fost lansata o scrisoare deschisa catre Parlamentul Romaniei pe care o gasiti publicata in revista alaturata. La acest demers au aderat si o serie de personalitati din Tara si extern.
Acest demers al nostru ar fi si in sprijinul celor spuse de Domnul Presedinte Ion Iliescu, in deschiderea discursului sau de investitura, in care isi exprima increderea in faptul ca: "Romania va deveni mai puternica nu prin risipirea energiilor, ci prin asimilarea tuturor ideilor, daca vom renunta la zgura resentimentelor, a incrancenarilor si a dezbinarilor nefaste".
Consideram ca nu poate exista nici o justificare impotriva sarbatoririi Independentei de Stat a Romaniei, mai ales acum, dupa caderea comunismului.
Asteptam cu incredere solutionarea acestui demers