Decernare de premii la Castelul din Săvârşin

 

Alteţa Sa Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a declarat că domeniul de la Săvârşin va intra în circuitul public, începând cu data de 22 septembrie 2001, aşa cum a promis, recent Majestatea Sa Regele Mihai, “Parcul castelului va fi pus la dispoziţia localnicilor care vor organiza acolo pre-mierea Festivalului de literatură orga-nizat de săteni”, a spus Alteţa Sa Principele Radu de Hohenzollern-Veringen. Cu prilejul acestui anunţ a fost prezentată şi activitatea Fundaţiei Principesa Margareta, care funcţionează cu o reţea internaţională în şase ţări: România, SUA., Marea Britanie, Elveţia, Franţa şi Belgia care au investit în ţara noastră, începând din anul 1991 şi până în prezent, aproximativ 34 de milioane de lei. UN prim pas în viitorul apropiat va fi un program destinat copiilor din familiile sărace care va începe în ianuarie 2002. Un alt program va avea în atenţia Fundaţiei principesa Margareta, tinerii talentaţi în diferite arte, conducerea Fundaţiei doreşte ca în acest proiect să investească în jur de 20.000 de dolari.

• A III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură “Dorel Sibi” s-a desfăşurat la Săvârşin, în perioada 21-23 septembrie 2001. Premiera a fost făcută la Castelul Săvârşin în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi a Alteţei Sale Principele Radu de Hohenzollern-Veringen. Astfel Marele premiu  al Festivalului a fost câştigat de Eva Rădulescu (Arad), Locul I - Nicoleta Gabor (Arad), Locul II-lea - Ovidiu Băjan (Hunedoara), Locul al III-lea - Mircea Jurcă (Arad) şi Lucian Suciu (Arad), Premiul pentru literatură copii - Lucreţia Baltă (Arad) şi Adriana Retezan (Vărădia), Menţiuni au luat Ştefania Teleucă (Chişinău-Basarabia) şi Mirabela Crişan (Săvârşin).

UN premiu de excelenţă merită şi primarul Săvârşinului Ioan Frăţilă, care şi-a dat tot concursul pentru reuşita acestei acţiuni.

Prin această festivitate de premiere făcută la Castelul Săvârşin a fost demarată intrarea în circuitul Public a Castelului Săvârşin.

 

Ec. Dekany Alexandru Tiberiu

 

 

 

 

Audienţă

 

M.S.Regele Mihai I al României a primit în audienţă la 10 sept. a.c., la Palatul Elisabeta, un grup de cetăţeni. S-a evocat necesitatea acţiunilor pentru dezvoltarea spiritului civic în promovarea democraţiei politice şi pentru revigorarea ordinii de drept la noi în ţară.

Cu prilejul apropiatei aniversări a 80 de ani de la naşterea M.S. Regelui Mihai, participanţii auînmânat Suveranului buchete de flori şi I-au urat sănătate cât mai deplină pentru a putea contribui la restabilirea regimului monarhiei constituţionale în România.

La audienţă au participat şi Domnii Liviu Cantor, veteran de război; Drăgan Ovesea fiu de fost deţinut în puşcăria comunistă, ambii membri ai Societăţii "Amicii Regelui Mihai" din România.

Liviu Cantor

 

 

Back