DĂ DOAMNE MINTEA ROMÂNULUI DE PE URMĂ

 

Fără îndoială prezenţa Regelui Mihai a marcat mult societatea românească postdecembristă. Pentru clasa politică în totalitate, la Putere, în Opoziţie şi din jurul acestora. Majestatea Sa a fost folosită drept instrument de manipulare a fricii: că vor reveni moşierii - Doamne ce bine ar fi fost ca aceştia să mai fi existat; că vom reveni la monarhie şi ţara va fi astfel luată din mâinile poporului şi dată pe cele ale camarilei regale; că toţi comuniştii, adică populaţie activă ca fi judecată şi trasă la răspundere pentru cei 50 de ani cât Regele a fost obligat să trăiască în exil.

Pentru românii simpli, de acasă Regele Mihai reprezintă istoria românească furată de comunism şi, totodată, speranţa că o viaţă normală ar putea fi reluată din punctul în care ea a fost oprită prin alungarea Majestăţii Sale din ţară.

Pentru românii de peste Ocean Regele Mihai este simbolul unei reveniri la firesc şi dovada că ţara lor, şi a noastră, poate fi din nou civilizaţia europeană.

Dar iată că ne-a fost dat să trăim şi clipa în care Regele României, aşa cum a fost ea în secolul trecut - Mare şi Modernă - este acceptat şi chiar invitat cu onoruri de către cea dintâi putere politică a secolului XXI. Să fi dispărut oare teama de revenire al monarhie. Nu Puterea nu a suferit de fapt niciodată de această frică, chiar dacă ea a fost exploatată în campaniile electorale cu promisiuni - vezi cazul fostului preşedinte Constantinescu - că se va organiza un referendum pentru a şti dacă românii sunt pentru sau împotriva revenirii la monarhie.

Regele Mihai este singurul şef de stat supravieţuitor al istoriei noastre postbelice. Fie ca întâlnirea Regelui Mihai cu Preşedintele Iliescu să acopere această sincopă din istoria noastră, care ne marchează atât de mult. Şi de acum înainte, la slujba de duminică preotul să se roage, iar noi o dată cu el şi pentru Regele Mihai, simbol al renaşterii noastre spirituale.

 

Societatea "Amicii Regelui Mihai"

                                                                              Filiala Satu-Mare.

MUREŞAN TRAIAN

 

 

 

 

FORŢA DE ATRACŢIE,

FORŢA DE RESPINGERE

 

Permiteţi-mi să urez Majestăţilor Voastre BUN VENIT ACASĂ! Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze din nou România precum în acel 10 Mai 1866 prin sosirea Principelui Carol în Principatele Române, aflate la grea răscruce de drumuri. Dacă suntem azi tot mai puţini cei cu monarhia neconvertită, tot mai mulţi simţim nevoia aflării adevărului consfinţit prin fapte şi documente. Din acel 10 Mai 1866 s-a născut însăşi România prin faptele Regelui Carol şi ale urmaşilor săi. De la acea răscruce de drumuri n-a mai urmat Domnul Moldovei, Domnul Munteniei, ci Domnul Principatelor Unite. O uriaşă forţă de atracţie avea să ducă la naşterea României. Numai o uriaşă forţă de atracţie ne va aduna din nou împreună pe toţi cei 35 de milioane. Numai o uriaşă forţă de atracţie va împiedica exodul inteligenţei, exodul tineretului şi astfel îmbătrânirea şi mortalitatea lentă a naţiunii, cândva demnă şi mândră de toţi fii ei.

Suntem siguri că nu lipsesc nici urechile celor ce se pot cutremura la vorbele “forţă de atracţie - forţă de respingere!” Dar ce altceva a urmat după plecarea Majestăţii Voastre decât acţiunea forţei de respingere, de îndepărtare; au plecat peste 10 milioane de români, au plecat nemţi, evrei, basarabeni, iar bucovinenii nu mai doresc unirea. Consolidarea - unirea - reîntregirea se împlinesc prin puterea de atracţie şi nu prin forţa armelor.

Asta trebuia să urmeze după căderea ultimului dictator comunist şi ADEVĂRUL, adevărul spus tuturor. Numai prin adevăr este posibilă renaşterea.

Renaşterea prin noi înşine şi nu prin pomana altora.

Domnul fie cu noi toţi, prieteni şi adversari, fiindcă şi adversarii vor deveni prieteni când vor vedea că Renaşterea mai este posibilă!

Societatea "Amicii Regelui Mihai"

Filiala Băile Herculane

Baciu Mihai

 

 

 

 

Mulţumire

 

Adresăm şi pe această cale mulţumiri Domnului David Horbury, doamnei Lidia Toher, domnului dr.Vasile V. Trif, doamnei dr. Eleonora Trif, domnului Paul Todoran, domnului Constantin Cionca, domnului Drăgan Ovesea şi domnului Liviu Cantor, pentru sprijinul financiar acordat în vederea apariţiei prezentului număr de ziar.

Mulţumiri le adresăm domnului Constantin Cionca pentru designul realizat la cărţile poştale şi afişele pentru ziua de 10 Mai.

Mulţumiri le adresăm şi domnului Paul Todoran pentru realizarea celor 21.000 de cărţi poştale şi 21.000 afişe pentru ziua de 10 Mai. Acestea au fost distribuite în România.

Aceleaşi mulţumiri le adresăm Prea Sfinţiei Sale Dr. Timotei Seviciu - Episcop al Aradului, Enopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei, Primarului Ioan Frăţilă, preotului paroh Aurel Dehelean şi cuvioşilor sale, maica Rafaela şi maica Emanuela, precum şi tuturor acelora care au contribuit la reuşita revenirii Familiei Regale la Săvârşin.

Biroul Permanent al Societăţii

"Amicii Regelui Mihai"

 

 

 

 

Mesajul de mai jos a fost lansat la întrunirea formaţiunilor civice, ce a avut loc la Cluj Napoca în ziua de 10 Mai 2001

 

Majestate,

Sărbătorim astăzi ziua de 10 mai la 135 ani de la sosirea în ţară a Prinţului Carol, 124 ani de la declararea INDEPENDENŢEI şi 120 ani de la proclamarea ROMÂNIEI REGAT, înfăptuiri ale poporului român sub înţeleapta cârmuire a celui prim REGE al ROMÂNIEI, fondator de dinastie, regele CAROL I.

Cu gândul la rugămintea pe care poporul român ŢI-A adresat-o de Sfintele Paşti ale anului 1992: “Majestatate nu pleca, România-i ţara ta”, ne adresăm din nou: “Majestate fii binevenit în România pentru a repune în drepturile legitime istoria, credinţa furată acum o jumătate de secol poporului român.

Cuvântul Tău este adevăr şi răspundem la hotărârea Ta cea dreaptă. Acum, rămâi cu noi, Mihai I, REGE al TUTUROR ROMÂNILOR”.

 

 

Back