hosted by tripod

 

 

E-mail this page to a friend

Tell me when this page is updated

FAMILIA REGALĂ S-A ÎNTORS ACASĂ

 

Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi Regina Ana au sosit vineri 18 mai a.c., în jurul orei 15,30 pe Aeroportul Internaţional Otopeni cu o cursă a companiei Swissair, fiind aşteptaţi de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen, arhitectul Dan Bădic - directorul Casei  Regale, Michael Flax, Simina Mezincescu şi Lucy Vandoros.

Din partea Guvernului României au fost prezenţi Consilierii prezidenţiali Victor Opaschi şi Ioan Talpeş.

Majestăţile Lor au venit însoţiţi de consilierul Său personal, Jonathan Eyal, directorul Institutului Regal de Studii Strategice din Londra.

Imediat după sosire, membrii Familiei Regale s-au îndreptat spre Palatul Elisabeta. Reşedinţa a fost pusă la dispoziţia Regelui Mihai pentru timpul şederii la Bucureşti, de către Guvernul român.

Palatul Elisabeta a fost construit în 1936, pentru Principesa Elisabeta, fostă regină a Greciei şi sora regelui Carol al II-lea. Aici Regele Mihai I a fost forţat de bolşevici să semneze actul abdicării în seara zilei de 30 decembrie 1947 fiind şantajat cu moartea a 1000 de studenţi şi ameninţat cu pistolul de Petru Groza şi Gheorghiu Dej.

Pătrunzând în Palat fiind vizibil emoţionat Majestatea Sa a declarat: “Cei care au provocat aceste chestiuni nu mai sunt. Numai eu mai sunt. E un loc destul de trist... au trecut atâţia ani. Am rămas singurul. De acum, lucrurile au trecut”.

Johnatan Eyal, care făcea parte din Suita Regală, este de părere că întoarcerea Regelui Mihai în locul în care a fost silit să semneze abdicarea “este un triumf personal al Regelui”.

 

*  *  *

Sâmbătă 19 mai

La ora 10, Majestatea Sa Regele Mihai I şi Regina Ana au participat la festivităţile de aniversare a 75 de ani de la înfiinţarea liceului “Iulia Haşdeu” din Bucureşti.

La ora 19, la Palatul Cotroceni, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a avut o întrevedere cu preşedintele Ion Iliescu, urmată de o cină restrânsă. Nu au Existat declaraţii de presă după întâlnirea de la Cotroceni.

 

*  *  *

Duminică 20 Mai, Majestatea Sa Regele Mihai I a vizitat-o pe Elisabeta Rizea la Nucşoara.

Elisabeta Rizea este exemplu de dăruire în lupta sa anticomunistă din România.

 

*  *  *

Luni 21 Mai, Majestatea Sa Regele Mihai a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Asociaţiei Investitorilor Străini.

După amiază, în prezenţa Majestăţii Sale Regele Mihai şi a celorlalţi membrii ai Familiei Regale, ziarul “România Liberă” a inaugurat oficial noua sa tipografie.

Majestatea Sa Regele Mihai a primit cu acest prilej trofeul “Un om pentru istorie”. În cuvântul său, Majestatea Sa a mulţumit conducerii ziarului pentru activitatea sa permanentă în avanposturile luptei pentru instaurarea democraţiei în România.

 

*  *  *

Marţi 22 Mai, la ora 10, Majestatea Sa Regele Mihai I însoţit de Regina Ana, Alteţa Sa Regală principesa Margareta şi Principele Radu de Hohenzollern-Veringen au vizitat Galeria de Artă Românească Modernă. Familia Regală a fost întâmpinată de Roxana Teodorescu, director general al MNAR şi de Ioan Opriş, secretar de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor.

Regele României a admirat lucrări de artă semnate de Gheorghe Panaitescu, Constantiniu Dimitrie Stahi, Theodor Aman, Dimitrie Paciaurea, Constantin Brâncuş, Ştefan Luchian, Victor Brauner şi Corneliu Baba.

La intrarea în muzeu, Regele Mihai a fost aşteptat şi ovaţionat de numeroşi simpatizanţi monarhişti.

 

*  *  *

Miercuri 23 mai, la ora 11, Majestatea Sa, Regele Mihai şi regina Ana au participat la deschiderea Târgului Internaţional de Carte de la ARTEXPO (Teatrul Naţional din Bucureşti).În acelaşi loc s-a desfăşurat începând cu orele 12, lansarea cărţii “ANA A ROMÂNIEI - Un război, un exil, o viaţă”.

Autoarea acestei cărţi, Majestatea Sa Regina Ana, povesteşte în această lucrare momentele importante trăite alături de Majestatea Sa Regele Mihai.

 

*  *  *

Joi 24 mai, suita Regală a vizitat spitalul Municipal din Bucureşti.

 

*  *  *

Sâmbătă 26 mai, la Palatul Elisabeta începând cu ora 9, a avut loc un program de audienţe acordate de Majestatea Sa Regele Mihai şi Regina Ana pentru principalele formaţiuni monarhiste din ţară.

Dintre acestea amintim: Societatea “Amicii Regelui Mihai” din România, Asociaţia Regele Mihai, INFOR, SARMIS Timişoara, Mişcarea Pentru Regatul României, România Viitoare, Societatea Timişoara etc.

 

*  *  *

Luni 28 mai, de la ora 10 la 11,30, Familia Regală a fost în vizită la Uzina “Electroaparataj” din Bucureşti. Personalul uzinei au făcut o primire deosebit de călduroasă Înalţilor oaspeţi.

De la ora 15,30, Majestatea Sa Regina Ana însoţită de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta au făcut deplasarea la clubul pensionarilor din strada Popa Petre, un proiect al Fundaţiei “Principesa Margareta”.

 

*  *  *

Marţi 29 mai, de la ora 11, Familia Regală a făcut o plimbare prin Bucureştiul Vechi: “Curtea sticlarilor “şi” Hanul cu Tei”. În continuare a fost vizitată o expoziţie dedicată Familiei Regale la Muzeul de Istorie a României.

 

*  *  *

Joi 31 mai, de la orele 10,30, Familia Regală a fost în vizită la Institutul Astronomic din Bucureşti.

 

*  *  *

În data de 20.04.2001, Primăria Săvârşin a transmis la Versoix următorul fax:

 

MAJESTĂŢII SALE REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI

SIRE,

HRISTOS A ÎNVIAT!

 

În numele locuitorilor din Valea Mureşului, a comunei Săvârşin “VATRA REGALĂ” a neamului românesc, în calitatea mea de primar, permiteţi-mi să Vă adresez Majestăţii Voastre Regelui Mihai I al României, Majestăţii Sale Reginei Ana a României, Alteţei Sale Regale Principesa Margareta şi Principelui Radu, dorinţa arzătoare a noastră, ca Majestatea Voastră împreună cu Regala Familie să reveniţi ACASĂ la Săvârşin.

Cu această ocazie avem bucuria să anunţăm, dorinţa enoriaşilor Bisericii Ortodoxe din localitate ca la sfinţirea Bisericii care va avea loc duminică 27 mai 2001, Majestatea Voastră împreună cu Augusta Familie Regală să Fiţi prezenţi la acest eveniment.

Vom trăi o zi mare, o zi de praznic religios dar şi naţional în satul dintre crângurile şi dealurile mirifice ale Săvârşinului.

De la strălucirea hainelor bisericeşti la elita noastră intelectuală, de la plugarii noştri în ţoale albe ca spuma, care ştiu să râdă şi să plângă la o mânie sfântă, flăcăi şi fete în calde culori din pupii de pe spăcele şi poale, îşi vor duce mâna la ochi în ziua - pentru noi istorică - a vetrei regale a Săvârşinului când vor vedea şi revedea pe Majestatea Voastră şi Regala Familie.

Şi bătrânii care au slujit în cinste şi omenie la Domeniul Regal al Săvârşinului şi care au plecat dintre noi în lumea umbrelor, vor tresări în gropile lor sfinte, de fiorul acelei zile mari pe care o aşteptăm.

Plugarii noştri din “Vatra Regală” a Săvârşinului - ca şi un neam întreg - au auzit doina lăcrimind, au simţit tot amarul şi au trăit vitregia pribegiei Majestăţii Voastre.

Acum cerul este mai senin şi Mureşul curge mai lin, dar sătenii din Săvârşin - şi nu numai - mai “suspină” - Majestate!

Totuşi, ni se umple inima de speranţa că Voinţa Regală va reda omului domnia adevăratei dreptăţi.

Vrem să dovedim Majestăţii Voastre că nu V-am uitat, că dorim arzător să veniţi “acasă” definitiv şi să trăim împreună.

Dorim să nu ne mai lăsăm duşi de apele mâniei, să facem zid în jurul Majestăţii Voastre, uniţi prin acelaşi ideal, ca prin dragostea de muncă şi dorul de carte, România să fie mândră ca niciodată.

Să fim noi stăpâni în ea şi să o facem cea mai aleasă dintre ţări.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 

      Primar,             Biserica Ortodoxă Săvârşin

Ing. Frăţilă Ioan          Pr. Dehelean Aurel

 

*  *  *

De la Versoix, secretariatul a comunicat acceptul Majestăţii Sale Regele Mihai I de a fi prezent la Săvârşin în perioada 1-7 iunie 2001, şi astfel în ziua de: 1 iunie 2001, după mai bine de o jumătate de secol Regele Mihai a revenit la Săvârşin.

 

*  *  *

Sunt sigur că numai atunci când regele a fost “condus” din ţară, luând calea exilului impus, să mai fi fost această localitate atât de animată. Atunci săvârşinenii au fost plini de durere la despărţirea lor de un adevărat om de omenie: REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI.

În ziua de vineri 1 iunie 2001, pământul Săvârşinului a fost din nou onorat prin sosirea celui mai drag şi mai aşteptat oaspete pe care şi l-a dorit vreodată această aşezare.

La intrarea în Săvârşin un grup de 9 călăreţi îmbrăcaţi în costume populare specifice locului au condus coloana oficială încadrând maşina regală, de la intrarea în Săvârşin la locul destinat sosirii. Intrarea la Castel. Aici foarte mulţi localnici şi sute de oameni veniţi cu maşini personale aşteptau fremătând de nerăbdare. Din mulţimea prezentă distingem o companie de pompieri din oraşul Lipova îmbrăcaţi în costume de gală pregătiţi să de-a onorul. În cântec de fanfară “ODĂ BUCURIEI” coloana oficială se apropia. Primarul Ioan Frăţilă cu eşarfa tricoloră era vizibil emoţionat. Fanfara terminase partitura şi în acordurile IMNULUI REGAL, interpretat vocal de CORUL FILARMONICII DIN TIMIŞOARA, Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi Majestatea Sa Regina Ana a României au coborât din prima maşină, un B.M.W. După stingerea ultimelor acorduri, primarul Ioan Frăţilă a rostit cuvântul de bun-venit.

“Majestatea Voastră,

După mai bine de 50 de ani, Dumnezeu a rânduit să reveniţi acasă. Fiţi binevenit, Majestate, fiţi bineveniţi, Alteţele Voastre. Suntem emoţionaţi până la lacrimi.

Dorim Majestăţii Voastre, Familiei Regale, sănătate, bucurii, putere de muncă pentru binele Ţării şi al poporului român, atât de urgisit în cei 50 de ani de dictatură comunistă.

Revenirea Majestăţii Voastre acasă, în ţara care vă aşteaptă de peste o jumătate de secol, ne bucură şi ne dă speranţe pentru intrarea poporului nostru în normalitate. Ştiindu-vă acasă, nu ne simţim singuri şi poate că Bunul Dumnezeu îşi va întoarce privirea mai mult asupra României.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Încheindu-şi discursul Suita Regală a fost primită, conform obiceiului, cu pâine şi sare oferite de un grup de 3 tineri îmbrăcaţi deasemenea în costume populare locale. După acest moment Majestatea Sa Regele Mihai I a primit din mâna primarului CHEIA LOCALITĂŢII. Un alt obicei local.

Cei prezenţi aşteptau câteva cuvinte din partea Majestăţii Sale Regele Mihai dar, răspunsul a fost simplu “VĂ MULŢUMESC” după care au urmat strângeri de mâini şi urări de bun venit din partea localnicilor.

La ora 17,43 Suita Regală a trecut dincolo de porţile Castelului. Cei rămaşi afară la care s-au alăturat şi cei care sosiseră între timp cu trenul şi care din cauza devansării sosirii nu au fost prezenţi la sosirea Familiei Regale, au rămas afară, încă o oră după intrarea Familiei Regale în incinta Castelului. Ei au dorit ca Majestatea Sa Regele Mihai să discute puţin cu cei care l-au aşteptat atâta amar de vreme, dar până la urmă au înţeles că a fost respectat un protocol, conform căruia Regele Mihai nu trebuia să facă nici un fel de declaraţie publică. Toţi aceşti oameni care l-au aşteptat pe Regele Lor aveau un numitor comun:

BINE A-ŢI VENIT ACASĂ MAJESTATE!

A fost o primire deosebit de caldă, fără patetisme de faţadă dintr-o parte sau din cealaltă, fără răbufniri. Pe scurt, o întâlnire în limitele normalităţii şi bunului-simţ.

 

*  *  *

Duminică 3 iunie 2001.

TRIPLĂ SĂRBĂTOARE LA SĂVÂRŞIN

• PRAZNICUL RUSALIILOR. SFINŢIREA BISERICII ORTODOXE (după diverse reparaţii) şi REVENIREA MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I - după 53 de ani - ÎN SCAUNUL REGAL DIN BISERICĂ.

Încă de la primele ore ale dimineţii se putea observa pe toate drumurile ce duceau spre Săvârşin, un trafic intens. Se circula aproape bară la bară. La Săvârşin cu greu mai puteai găsi un loc de parcare. Aleile bisericii erau împodobite cu crengi de tei, ca la Rusalii. Biserica a fost neîncăpătoare pentru cei veniţi să asiste la acest eveniment. Sfidând ploaia mocănească, de sub umbrele, cei prezenţi aşteptau nerăbdători sosirea Familiei Regale. În biserică Prea Sfinţia Sa Dr. Timotei Seviciu - Episcop al Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei împreună cu un sobor de preoţi săvârşeau Sfânta Liturghie. În biserică puteau fi observaţi călugări franciscani, măicuţe de la mănăstiri ortodoxe, preoţi greco-catolici, credincioşi din alte confesiuni şi numeroşi localnici.

La ora 12, Majestatea Sa Regele Mihai, Regina Ana, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta şi Principele Radu de Hohenzollen-Veringen au sosit la Biserică pentru a asista la Slujba de sfinţire. Prea Sfinţia Sa Dr. Timotei Seviciu - Episcop al Aradului şi Hunedoarei l-a însoţit pe Regele Mihai în Altar pe uşile împărăteşti, după care Regele Mihai a revenit în scaunul regal alături fiindu-i Familia regală.

După slujba de sfinţire părintele paroh Aurel Dehelean a oferit cadou Majestăţii Sale Regele Mihai I o icoană cu Maica Domnului din argint placată cu aur.

Spre sfârşitul slujbei ploaia s-a oprit. Pe ambele sensuri se formaseră coloane de autovehicule care aşteptau. Pe stradă se făcuse linişte. Dinspre biserică veneau pe carosabil, alaiul regal. Gesturi sfioase de ridicări de mâini în semn de salut. Familia Regală le răspundea cu drag, cu acelaşi gest. În alai se puteau zări: prefectul Aradului, Gheorghe Pele, subprefectul Florin Remeţean, primarul Săvârşinului Ioan Frăţilă, preşedintele şi vicepreşedintele Societăţii “Amicii Regelui Mihai” Chomiuc Artur şi Alexandru Tiberiu Dekany şi alte oficialităţi. Majestăţile Lor şi Alteţele Lor au fost conduse la Castel de mii de persoane.

 

*  *  *

AGAPA COMUNĂ

Masa creştină a fost organizată de Parohia Ortodoxă din Săvârşin. Preotul paroh Aurel Deheleanu, soţia sa şi fiul lor care este student la Institutul teologic împreună cu Consiliul Parohial au depus eforturi deosebite pentru ca această masă creştină la care au fost invitate peste 200 de persoane să fie o reuşită. Au zugrăvit interiorul restaurantului, au mărit numărul de locuri tapiţând terasa, gen cort. În salonul mare, pereţii erau tapiţaţi cu covoare. Pe peretele unde era masa oficială putea fi observat un covor  icoană CINA CEA DE TAINĂ iar în partea opusă portretul Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Pe masă la fiecare loc exista un cartonaş pe care era înscris numele persoanei invitate. La intrare un grup de tineri studenţi teologi (colegi cu fiul preotului paroh), conduceau pe fiecare invitat. Accesul a fost făcut numai pe bază de invitaţii lansate de parohia din Săvârşin.

Dintre invitaţii de onoare putem aminti pe reprezentanţii bisericii conduşi de P.S. Episcop Timotei Seviciu, prefectul Aradului, Gheorghe Pele, Subprefectul Aradului, Florin Remeţean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Gheorghe Falcă etc. Familia Regală a fost primită cu apaluze şi expresii de bucurie. La masă, în stânga Suitei Regale au luat loc oficialii laici iar în dreapta cei bisericeşti. La masa oficială au servit două călugăriţe iar pentru ceilalţi invitaţi s-au folosit voluntari din comună. S-au servit: aperitive, ţuică de prună, supă de găină cu tăiţei, sărmăluţe, friptură cu garnitură de cartofi, vin, bere, sucuri şi prăjituri. Pe masă mai erau şi fructe. În timpul mesei s-au ţinut şi spiciuri.

Preotul paroh Aurel Deheleanu îşi manifesta bucuria că şi-a împlinit un vis al său.

Primarul Ioan Frăţilă spunea: “Sunt fericit pentru că sunt singurul primar din România care are în <<parohia>> sa un rege”.

Corul bisericii a cântat LA MULŢI ANI!, şi, în final IMNUL REGAL.

A fost o masă creştină cu rugăciune, emoţie şi foarte multă bucurie.

 

*  *  *

AUDIENŢE

În după-amiaza aceleiaşi zile Majestatea Sa Regele Mihai i-a primit în audienţă pe cei ce au solicitat acest lucru.

Prima delegaţie primită a fost a oficialilor judeţului Arad conduşi de Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Caius Parpală, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Gheorghe Falcă, viceprimarul Aradului, Levente Bognar, consilieri judeţeni şi consilieri locali ai municipiului Arad.

A urmat delegaţia judeţeană a Societăţii “Amicii Regelui Mihai”; delegaţia oraşului Lipova condusă de Staicu Teodor şi având în componenţa sa reprezentanţi din mai multe culte religioase şi organizaţii locale; delegaţia Societăţii “Timişoara”; Societatea “AUGUSTA” din Făget; Audienţele s-au încheiat cu delegaţia Consiliului Local Săvârşin.

Putem preciza că au fost lansate două invitaţii.  Prima era ca Majestatea Sa Regele Mihai I să viziteze Aradul, iar a doua prin graiul Domnului Prof. Ioan Gabor care a fost împuternicit de Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad pentru a-L invita pe Majestatea Sa să viziteze facultăţile arădene.

 

*  *  *

Luni 4 Iunie 2001.

Majestatea Sa Regele Mihai I, însoţit de Regina Ana, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a vizitat localitatea Bulci, castelul Mocioni Stărcea şi Biserica Catolică din localitate.

Şi aici Familia Regală a fost întâmpinată cu deosebită căldură.

*  *  *

Marţi 5 iunie 2001.

Familia Regală s-a deplasat la Vărădia de Mureş pentru a vizita aeroportul, locul unde ateriza pe vremuri cu avionul. La Vărădia de Mureş, Majestatea Sa Regele Mihai şi Familia Regală au vizitat pe Sofia Popa (nana Sofie) şi Ioan Deac.

La ora 17, la Castel au fost primiţi în audienţă cele trei clase de elevi, cu profesorii lor, care au ajutat la curăţirea parcului.

La ora 18, Regele Mihai I însoţit de Regina Ana au vizitat Muzeul din Săvârşin.

Doamna Eugenia Popa - Hagiu a spus distinşilor oaspeţi: “Acest lăcaş de artă are 14 saloane cuprinzând trei secţii după cum urmează:

Artă contemporană, Eugen Popa; donaţie Eugen Popa;

Etnografie şi artă populară; donaţie Iosif Dohangie;

Artă comparată: donaţia Eugenia Hagiu Popa.

Realizarea acestui complex cultural a avut la bază ideile celor trei donatori, prieteni şi colaboratori. Regret faptul că Iosif Dohangie şi soţul meu nu mai trăiesc. Am încercat să o aduc pe Elvira Dohangie dar din păcate este bolnavă”.

Rând pe rând au fost admirate lucrări de Eugen Popa, Corneliu Baba, secţiile etnografie şi artă populară precum şi secţia de artă comparată.

Înainte de a părăsi muzeul Majestatea Sa Regele Mihai a mulţumit pentru explicaţiile primite şi s-a declarat încântat de felul cum este organizat acest lăcaş de artă.

La ieşirea din muzeu, un grup de localnici la-u oprit pe Majestatea Sa pentru a-L saluta. Ciurdar Hăinuţ un localnic în vârstă de 78 de ani a povestit Majestăţii Sale o amintire de pe vremea când la Săvârşin era Regina Mamă Elena. El a rugat în calitatea sa de vecin să se apeleze la el în caz de nevoie.

 

*  *  *

Miercuri 6 iunie 2001.

La ora 9,30, Familia Regală a mulţumit organizatorilor pentru efortul depus. Au fost prezenţi: Preotul paroh Aurel Dehelean cu soţia şi fiul lor, primarul Ioan Frăţilă, cuvieşiile lor maica Rafaela şi maica Emanuela, Chomiuc Artur, Dekany Alexandru Tiberiu, Orădan Marioara, Călin Viorica, Ionescu Dragoş, Hanaş Traian, Coroiu Alexandra, Munteanu Sofia, Mihăilă Silviu, Jurcă Florin, Cătană Vasile şi Stanciu Mircea.

În final întregul grup împreună cu serviciile SPP, jandarmi şi SRI s-au fotografiat cu Familia Regală.

 

*  *  *

ÎNCHEIERE

Suntem cei care au participat efectiv la buna desfăşurare a acestei reveniri a Familiei Regale la Săvârşin. Am văzut cum săvârşinenii şi-au lăsat lucrul câmpului deoparte, şi-au îmbrăcat straie de sărbătoare adunându-se emoţionaţi să-şi primească REGELE. Unii cântau Imnul Regal. Alţii plângeau şi se înghesuiau să-L atingă măcar odată pe cel care îl aşteptau de atâta amar de vreme. Bătrâni cu ochii în lacrimi vorbeau între ei, depănându-şi amintirile. Mulţi erau prezenţi. Alţii nu puteau fi din motive de boală. Doamna Elvira Dohangie, Fiameta Vucovici sau domnul Iosif Aniţescu, lăcrimau în casele lor. Erau lacrimi amestecate. De iubire, bucurie şi tristeţe.

Trebuie să amintim şi de cele trei clase de elevi. De cadrele didactice a şcolii din Săvârşin, care au venit pentru a ajuta la curăţirea parcului.

Nu îi putem uita nici pe tinerii Coroiu Alexandra şi Miclea Octavian care au adunat flori de câmp, aducându-le la Castel.

Trebuie să amintim şi de familia Toma Ioan cu şoţia Mărioara care a venit la vecinul lor REGELE rugându-L să primească plăcintă aburindă.

Ce ne reproşăm?

Ne reproşăm faptul că am ascultat şi am renunţat la două proiecte.

În ziua sosirii, în prima seară, ne propusesem un foc de artificii pe fond sonor al IMNULUI REGAL. Şi ne mai propusesem să prezentăm cu ajutorul unui videoproiector caseta VIA REGIS - EXILUL REGELUI MIHAI.

Oamenii locului nădăjduiesc că această venire a Familiei Regale este doar un început şi speră că î-L vor vedea pe Regele Lor pe uliţele comunei, să le vorbească. Aşa cum o făcea în urmă cu peste 53 de ani.

Noi adăugăm. NU SĂ FIE NUMAI CU NOI, CI ŞI PESTE NOI!

REGE AL REGATULUI ROMÂNIEI.

 

Alexandru Tiberiu Dekany  şi  Artur Chomiuc

 

 

Back