PE SCURT


* José Emilo Estrella Estrella, Marques de Ordino y Baron de Orteca, Sila Y Astura ne-a transmis felicitări de noul an și succes deplin pentru activitatea noastră în anul 2003.

Ne informează că Academia Internațională Sank Lukaf din Germania a acordat Titlul de Profesor Honoris Causa Excelenței Sale José Emilio Estrella Estrella din Badajos - Spania pentru activitatea susținută în realizarea revistei Luces y Sombras de Spania ajunsă la al 711 număr, revistă de analiză politică, socială și economică și pentru a 1891 apariție a periodicului de informare despre viața Familiei regale spaniole.

* Domnul Dan Ottiger Dumitrescu - Elveția, ne transmite de an nou propuneri de variante pentru prelungirea apariției publicației ''Coroana de Oțel'' subliniind: ''Pentru mine, Conținutul articolelor este mult mai valoros decât suportul lor''. Domnia sa regretă că nu a putut fi prezent la Simpozionul de la Arad și dorește să achiziționeze medalia lansată la Simpozion.

Răspuns: Medalia lansată la Simpozionul dedicat celor 125 ani de la Proclamarea Independenței de Stat a României a fost realizată în 250 exemplare care au fost înmânate unor personalități din Țară și străinătate. Stocul fiind epuizat Acest răspuns îl transmitem și Domnilor: Mustață Octavian - Mangalia, Barca Iosif - Constanța, Stoica Ștefan - Călărași și Pogăceanu Aurel - Târgu Mureș.

* Mulțumiri domnului Nick Ștefănescu - din New York, pentru frumoasele cuvinte de îmbărbătare transmise recent. Domnia Sa este încrezător în etapa ce va urma și ne propune o activitate mai incisivă.

* Felicitări am primit și din partea Domnului dr. Aristide Aniței reprezentând OEUVRES HOSPITA-LIERS FRANCAISES DE L''ORORE D MALTE.

Regretăm că Domnul Dr. Aristide Aniței se află internat în spital. Nici de acolo, Domnia Sa nu ne-a uitat. Suntem profund emoționați de acest gest al unui foarte inimos patriot român care prin activitatea sa a ajutat cu medicamente și instrumentar medical mii de persoane.

Dumnezeu să vă însănătoșească cât mai repede.

* Din Belgia, Cristian el Laurence Enăschescu-Hollanders, ne transmite urări de an nou și mulțumiri pentru trimiterea publicației.

* O scrisoare emoționantă cu mulțumiri pentru publicația primită ne-a sosit de la Doamna Viorica Bucureșteanu din Elveția.

* Domnul Drăgan Ovesea din Mannheim - Germania, ne asigură că și în acest an 2003 a pășit cu aceleași sentimente pentru Rege, Monarhie și stimă pentru publicația ''Coroana de Oțel''.

* La început de an aducem mulțumiri și pe această cale Excelențelor Sale Mr. Don Foreman, Mr. David Harbury și Mrs. Lidia Toher din Anglia, pentru activitatea lor de susținere a Monarhiei Române.

Dumnezeu să vă răsplătească.

* Mr. Walter Moore din Ellicott City - SUA, ne confirmă primirea publicației și ne urează un an mai prosper.

*Aducem mulțumiri formațiunilor:

Liga internațională Monarhistă din Anglia, Asociația Constituțională Monarhistă - Anglia, Căminul Românesc - Elveția, Cuvântul Românesc - Canada, Asociația Monarhică Europeană - Spania, pentru trimiterea promptă a publicațiilor. Aceste publicații ne sunt de un real folos.

*Doamna prof. Doina Cornea ne transmite mulțumiri și recunoștință pentru ''Coroana da Oțel'' și ne urează An Nou 2003, cu bucurie!

* Cuvinte frumoase de felicitări și urări de an nou cu bucurie le-am primit și din partea: Domnului Bâgu Ghiță - Vadu Moldoviței, Prof. Oliviu Seleșan și fiica sa - Deva, Prof. dr. Mircea Rusu - Iași, Dr. Copăceanu Ion și Prof. Copăceanu Maria - Săveni, Roman Marinescu - Râmnicu Vâlcea, Mustață Octavian - Mangalia, Ciubotaru Codrin - Iași, Predușcă Mărioara - Făgărași, Dăbală Ileana Eva - Vișeul de Sus, Somlea Vasile Florin - Bistrița, Viță Constantin - Predeal. etc.

*Domnul T. Ioan din localitatea Cetățeni jud. Argeș, ne scrie că dorește revista “Coroana de Oțel”. Aceiași dorință o exprimă și doamna Olimpia Bucur Gheorghe din localitatea Cuciulata Jud. Brașov.

Răspunsul nostru este că le vom trimite poștal această publicație cu rugămintea de a ne expedia contravaloarea ei, altfel nu vom mai putea edita. Activitatea noastră este prin voluntariat.

* Domnul Iulean Tolontan din Ribița, județul Hunedoara, ne roagă să-i asigurăm un servici în cadrul firmei pe care o conduce D-l Dekany Alexandru Tiberiu.

Regretăm faptul că nu-l putem ajuta. Firma solicitată în prezent nu face angajări.

* Domnului Balint Francisc din satul Boghicea, Comuna Bârsa, Județul Neamț îi comunicăm că Dosarul trimis a fost înaintat doamnei Ruxandra Constantinescu de la Formula AS. sperăm într-o soluționare favorabilă a dorinței exprimate.

* Domnul Col. (R) Gheorghe Duță din Reșița ne oferă spre publicare articolul: CE OFERĂ MONARHIA CONSTITUȚIONALĂ.

Domnule Col (R) Gheorghe Duță vă rugăm să ne înțelegeți că deocamdată din lipsă de spațiu tipografic articolul trimis nu a putut fi publicat. Rămâne pe viitor.

* Domnule Lateș N. Gheorghe ne solicită un tablou cu Majestatea Sa, pentru a fi expus în sediul local din Râșca - județul Suceava.

Odată cu trimiterea publicației “Coroana de Oțel” vă vom trimite cele solicitate.

* Domnul Tită Stelian Marinescu - din Ploiești.

Vă mulțumesc pentru informațiile trimise și vă asigurăm că în acest an dacă veți continua cu organizarea activităților de la Sinaia vă vom sprijini mai mult. Urmează să ne comunicați calendarul dvs. de activități pe anul 2003.

* Iancu Vale, președintele Filialei “ARM” Târgoviște, ne comunică că în curând filiala va edita o foaie volantă care să prezinte evenimentele importante.

* Pentru anul în curs o prioritate a membrilor Filialei “ARM” Deva, este să poată realiza o bibliotecă pentru elevi, și dorința conducerii filialei de a fi primită la Săvârșin o delegație. A consemnat Prof. Seleșn Oliviu - ARM Deva

* Uniunea Mondială a Românilor Liberi, Alianța Civică și Filiala “ARM” Tulcea prin Doamna Prof. Olga Andreescu ne comunică că a făcut demersul la forurile competente, pentru:

1. Să fie pomenit numele Majestății Sale Regelui Mihai, în momentul liturgiei, de către slujitorii altarului.

2. Ziua de 10 Mai să redevină sărbătoarea noastră națională.

3. Statuia Reginei Elisabeta să fie reașezată la locul ei, în Constanța.

Regretăm că aceste demersuri au rămas deocamdată fără rezultat.
ERATĂ

Ne cerem scuze pentru eroarea de tipar apărută în numărul trecut la articolul ÎNCOTRO A DUS LEPĂ-DAREA de UNSUL DOMNULUI? de Prof. univ. dr. Viorel Soran. Al 15 rând din stânga în loc de: "să fie uns (regicid)", se va citi: "să fie ucis (regicid)".Coroana dispărută


Din curtea școlii din Coroana, privind linia stâlpilor până acolo unde începe să coboare, se văd mărăcini și ruinele caselor (peste 100 de gospodării). Sus pe deal poate fi observat un pichet de grăniceri, la hotarul cu Bulgaria.

Aceasta este priveliștea pe care ne-au creat-o cei care au fost foarte grijulii cu tânăra generație mai multe decenii.

Nici vorbă, ca cei de acum să-și manifeste dorința de a o îmbunătăți.

Valea, în care la un moment dat, linia stâlpilor coboară, se continuă în Bulgaria și străbate podișul Dobrogei aproape până în centru. În această vale, aproape de satul nostru, se spune că s-a găsit un tun din timpul războiului cu turcii. Din țeava lui s-ar fi turnat „Coroana de Oțel” cu care a fost încoronat Regele Carol I. Datorită acestei întâmplări satul a primit denumirea de Coroana de Oțel. Ulterior i s-a zis, simplu Coroana. Până la această întâmplare, purta denumirea turcească de Cadichiri.

Acum învățătoarea, copiii și puținii locuitori așteaptă cu mari emoții o vizită a Familiei Regale.

De Sfântul Crăciun al anului 2001 am primit la redacție o scrisoare prin care copiii din localitatea Coroana ruga pe Moș Crăciun să vie și la ei. A fost o scrisoare deosebit de impresionantă dar sosită târziu când Moș Crăciun plecase. Cum el nu se întoarce din drumul său ia notat pe acești copii și de Sfântul Crăciun 2002 le-a trimis (prin bunăvoința D-lui Ec. as. univ. drd. Dekany Alexandru Tiberiu - co-președinte A.R.M.) pachete.

Clișeele alăturate vă prezintă sosirea lui Moș Crăciun în localitatea COROANA - jud. Constanța, spre bucuria copiilor.Back