Oval: Aniversare
 

 

 


          Luni, 26 ianuarie 2001, incepand cu ora 19, in saloanele Hotelului Continental din Timisoara a avut loc aniversarea cotidianului “Timisoara” si a Societatii “Timisoara”, care au implinit in aceste zile, 11 ani de existenta, iar ziarul “Timisoara” a ajuns la numarul 3000.

          Au fost prezenti reprezentanti ai Formatiunilor Civice din Romania si din alte tari, precum si diverse personalitati.

          Cu acest prilej, la initiativa Societatii “Timisoara” si a Consiliului American de Suport al Monarhiei Romane, a fost lansata o scrisoare deschisa catre Parlamentul Romaniei, pe care o redam in intregime.

 

 

SCRISOARE DESCHISA

 

Catre  Parlamentul  Romaniei,

 

Doamnelor si Domnilor senatori si deputati,

 

Au trecut mai bine de 11 ani de la Revolutia anticomunista si in viata poporului roman exista inca rusinoase si nepermise mosteniri comuniste, una dintre ele fiind faptul ca tara noastra nu isi sarbatoreste Independenta de stat, creandu-se falsa impresie ca pentru noi romanii libertatea nu este importanta si nici esentiala.

Nesarbatorirea asa cum se cuvine a Independentei de stat poate fi interpretata de unii din strainatate ca fiind dovada faptului ca in Romania scara valorilor este inca una comunista, arbitrara. Refuzarea sarbatoririi Independentei de stat a Romaniei doar pentru faptul ca acest epocal act istoric a fost obtinut de popor sub conducerea Princepelui Carol, devenit mai apoi Regele Carol I, nu poate demonstra decat faptul ca la unii notiunea de independenta este conditionata si subordonata unor mentalitati internationalist-proletare care inca le domina gandirea. Faptul ca 10 Mai e legat de venirea Pincepelui Carol si de proclamarea regatului Romaniei nu trebuie sa fie piedica in sarbatorirea ei ca zi nationala. Dimpotriva, fericita coincidenta a evrnimentelor nu face decat sa intareasca importanta acestei zile –10 Mai- intrucat ele au fost benefice pentru poporul roman.

Nu putem inlatura o traditie de 80 de ani printr-un act abuziv, impus de o dictatura straina, efemera adusa de trupele sovietice. Perpetuarea minciunilor comuniste legate de istoria poporului roman I-ar putea face pe rauvoitori sa afirme ca la 11 ani de la caderea comunismului la noi in tara “revolutia culturala” inca persista.

Sacrificiile ostasilor si ofiterilor armatei romane, armata care a fost gata intotdeauna sa faca sacrificial supreme pe campul de lupta pentru apararea teritoriului national, armata –atat de neglijata si umilita in epoca comunista- trebuie sa-si recapete respectful cuvenit si aceasta inseamna implicit si recunoasterea eroismului ei la Grivita si Plevna.

Este de neconceput faptul ca sarbatorim 1 Mai, aniversarea grevelor muncitorilor din Chicago si nu sarbatorim Independenta de stat a Romaniei pentru care au murit zeci de mii de soldati si ofiteri ai armatei romane. Nu dorim si nici nu se poate ca ziua de 1 Decembriei sa fie substituita cu ziua de 10 Mai. Marea Unire este marea unire, iar Independenta de stat este independenta de stat.

Fiecare sarbatoare isi are semnificatia si importanta ei in istoria nationala. Dorim doar ca 10 Mai sa fie o sarbatoare asa cum a fost timp de 80 de ani – zi nelucratoare in care sa omagiem eroismul si cu piosenie sa recunoastem sacrificiile stramosilor nostri. Traditia este importanta in viata unui popor, este una din caracteristicile definitorii ale unei natiuni.

 

Aceasta propunere ar fi si in spiritul celor spuse de domnul Presedinte Ion Iliescu in incheierea discursului sau de investitura in care isi exprima increderea in faptul ca: “Romania va deveni mai puternica nu prin risipirea energiilor ci prin asimilarea tuturor ideilor” daca “vom renunta la zgura resentimentelor, a incrancenarilor inutile si a dezbinarii nefaste.” Nu poate exista nici o justificare impotriva sarbatoririi Independente de stat a Romaniei, mai ales acum dupa caderea comunismului.

Inevitabil se ajunge la concluzia ca acei care se opun sarbatoririi Independentei nationale se opun de fapt recunoasterii infaptuirii statului roman modern si liber, deci nu pot fi decat adepti ai internationalismului proletar, antipatriotic si antinatinali.

Doamnelor si Domnilor parlamentari, nimeni nu traieste o vesnicie; ca parlamentari veti intra in istorie mai ales prin felul in care va veti asuma raspunderea fata de aceasta rusinoasa realitate existenta inca in viata poporului roman.

 

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Timisoara, Ianuarie  2001

Oval: Au aderat:
 

 

 


Societatea Timisoara

Alianata Civica Timisoara

Societatea Amicii Regelui Mihai Pentru Istorie Si Suveranitate – Timisoara

Societatea Amicii Regelui Mihai – Arad

American Council For The Suport Of Romanian Monarchy – n.y.

Union Pour Le Roi Michel – Franta

The Monarchist League – Canada

Miscarea Pentru Regatul Romaniei – Timisoara

Miscarea Pentru Regatul Romaniei – Iasi

Miscarea Monarhista “Regele si Patria” Australia

Alianta Civica Iasi

Solidaritatea Universitara Iasi

Asociatia INFO R.R. Iasi

Miscarea “Romania Viitoare” pentru Adevar, Traditie si Prosperitate Iasi

Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi Arad

Sindicatul National al Taranilor PROPACT Arad

Asociatia Fostilor Detinuti Politici Anticomunisti

Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania

Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi – Comitetul Coordonator din Exil

Comunitatea Romanilor – CROM din Rhin-Main  - Germania

Miscarea pentru o Monarhie Constitutionala  Cluj-Napoca

Asociatia Deportatilor si Victimelor Oprimarii Comuniste Oradea

Lista semnatarilor mai cuprinde si diverse personalitati din tara si extern precum si 86 de tabele a aderentilor din filialele Societatii “Amicii Regelui Mihai” din Romania.

Ne cerem scuze pentru neincluderea unor formatiuni. Cauza este determinata de faptul ca organizatorii nu au trimis lista complecta pana la inchiderea acestei editii de ziar.

Actiunea continua!

 

Back