Iubita si nepretuita redactie

 

Pe zidurile Arhitecturii din Piata Universitatii este clara iesirea de pe Golgota Neamului, Invierea sa: "Monarhia, salveaza Romania". De altfel este mostenirea Tutea-Coposu, reperele morale ale romanilor de pretutindeni, carora, cei de astazi, cu buna stiinta sau din neputinta, le-au uitat Porunca. Repet: Avem un Rege viu si iubit, dar aceasta iubire isi amana rodul intrucat "Gradina si gradinarii" ei se pierd intre buruieni…

NIMIC FARA DUMNEZEU!

Prof.univ.dr. Ioan Mircea Popovici

Chemare la rugaciune pentru neam

Fratii mei, daca vreunul va rataci de la adevar si-l va intoarce cineva, sa stie ca cel ce a intors pe pacatos de la ratacirea caii lui isi va mantui sufletul din moarte si va acoperi multime de pacate. (Iacob, 5:19-20).

Adresam acest Apel la rugaciune tuturor Romanilor din tara, din exil si din teritoriile ocupate. Tara si poporul romanesc sunt in pericol. La cine sa strigam? Mai putem noi sa ne punem nadejdea in fii oamenilor? Iata, politicienii si cei din fruntea tarii ne-au inselat si au impins tara spre perzanie. Ne putem increde in puterea noastra? Iata, taria noastra este neputincioasa! Ca intotdeauna, in clipele de restriste ale tulburatei noastre istorii nationale in lupta cu fortele diabolice ale raului, ne indreptam cu credinta gandul spre Dumnezeu, spre Biserica lui Cristos, spre Icoana, post si rugaciune.

Frati Romani de pretutindeni, amenintata de cavalerii apocalipsei internationale, tara noastra este pe punctul de a fi stearsa din istorie. Suntem in impas! A sosit momentul sa ne unim macar acum in rugaciune, numai rugaciunea ne mai poate salva. Dumnezeu nu a abandonat niciodata poporul nostru, scotandu-l la liman, trimitandu-i oameni de care a avut nevoie, pentru ca niciodata nu au lipsit rugatorii neamului acestuia. Impreuna solidari, uniti prin credinta, sa rugam pe bunul Dumnezeu sa ne lumineze rugaciunea sa arate calea cea buna pentru poporul roman.

Toti crestinii sa inchinam cu smerenie o saptamana de post aspru si de rugaciune comunitara.

Acest post sa inceapa pe data de luni 9 aprilie si sa se sfarseasca in sambata cea mare 14 aprilie. In aceasta sambata la ora 12, dupa ora Romaniei, toata suflarea romaneasca angajata in aceasta actiune sacra, sa rosteasca in biserici sau in casele lor, rugaciunea de salvare a neamului. O sugestie a acestei rugaciuni o gasim in continuarea acestei foi, dar preotii dumnevoastra, monahii sau grupurile de rugatori o pot inbunatatii dupa inspiratia p care ingerul Domnului le-o va darui.

Ridicam aceasta rugaciune pentru salvarea tarii noastre de tot raul in care au scufundat-o cei care ar fi trebuit s-o iubeasca si s-o apere, cat si pentru odihna tuturor martirilor care s-au jerfit pentru ea.

Rugati pe toti prietenii dumneavoastra pe preotii bisericilor la care mergeti, pe monahi, pe momahii si pe ierarhi sa se uneasca in aceasta rugaciune cu toata turma credinciosilor romani pentru ca rugaciunea in Biserica si sub conducerea lor duhovniceasca este mai bine primita. Ea va intra in urachile Domnului si El va mantui pe poporul Sau. Dumnezeu iubeste pe fii Sai si niciodata nu va da piatra in loc de paine, sau sarpe in loc de peste celui ce-i cere.

Rugaciunea comuna si facuta cu ferbinteala va schimba destinul neamului nostru, va imblanzi inima celor care il asupresc si ii va reda poporului roman demnitatea crestina si nationala de alta data.

Dumnezeu sa ne ajute si sa primeasca rugaciunea noastra, Amin!

Pr. Gh. Calciu Dumitreasa

 

Rugaciune la vreme de nevoie

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, in acest post al sfintelor patimi ale Fiului Tau, Domnul nostru Isus Hristos, venim la Tine, Doamne, cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc. Asculta cererea noastra in ajunul marii sarbatori a intrarii triumfale a Mantuitorului nostru Hristos in Ierusalim. Intra, Doamne, ca un Imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Isuse, de uneltirile vrasmasilor vazuti si nevazuti. Ca prigoneste vrasmasul sufletului neamului romanesc si viata lui o calca in picioare. Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri, si sufletul lui este mahnit de moarte. Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor. Si ei au stiut acest lucru dar s-au trufit, au uitat de poporul tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale si pamantul acesta pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.

Dar poporul acesta Te salveste, Doamne, nu numai cu buzele, ci si cu inima. Adu-ti aminte de el pentru cei care Te cunosc pe Tine, pentru monarhii si monahiile care zilnic se roaga penru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta. Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii. Nu mai este unul care sa faca dreptate, nu mai este nici nunul. Ci inceteaza, Doamne bataia Ta impotriva poporului romanesc, adu-Ti aminte de bunatatea Ta si-l milueste pe el. Adu-Ti aminte, Isuse, de fratii nostrii care sunt in afara tarii, in exil, sau vanduti odata cu teritoriile cedate si-i miluieste pe ei. Re-unifica poporul Tau, repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele facute, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la ne-iertare si la razvratire impotriva Ta. Rugaturi aducem pentru noi pe Maica Ta cea sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile ceresti, pe Sfintii Tai apostoli, mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviinciosii care au slujit Tie cu credinta si curaj.

Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jerfit pentru cruce, Biserica, tara si neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe aceasta in balanta iertarii noastre. Reda poporului nostru pamantul pe care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine demnitatea lui crestina si nationala de alta data, conducatorii buni si cinstiti, ne-asupritori, ne-mincinosi si ne-lacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Isuse, Mare arhiereu, preoti daruiti bisericii si neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori asa cum ii vrei tu, Milostive. Auzi-ne, Doamne, intru indurarea Ta! Nu intra, Stapane, la judecata cu robii Tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.

Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem la Sfanta ta Inviere, Isuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor AMIN!

 

Back